Recomandari

Acte necesare la starea civila:

Declaratia de casatoriei se face personal, de catre viitorii soti, in scris, la Serviciul Stare Civila din cadrul Directiei de evidenta a persoanelor Bistrita, daca unul dintre viitorii soti are domiciliul sau resedinta pe raza municipiului.
O data cu declaratia de casatorie, viitorii soti prezinta urmatoarele acte:

  • certificate de nastere in original si copie xerox;
  • acte de identitate in original si copie xerox;
  • acte din care sa rezulte incetarea, anularea sau desfacerea casatoriei anterioare, daca este cazul ( ex: certificatul de deces al fostului sot, sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila etc.)
  • Certificate prenuptiale, care sunt valabile 14 zile de la data eliberarii.

Casatoria se poate incheia la expirarea termenului de 10 zile, in care se cuprind atat ziua cand a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria.
Primarul poate incuviinta pentru motive temeinice incheierea casatoriei inainte de implinirea termenului de 10 zile.
Pentru desfasurarea evenimentului in conditii optime, este necesar sa va rezervati la Oficiul starii civile chiar din luna ianuarie a anului nuntii, ziua si ora oficierii casatoriei civile.
Pentru alte detalii suplimentare puteti accesa site-ul www.primariabistrita.ro

 

Necesar la biserica:

mirii – certificatul de casatorie, verighetele
nasii – piscoturi, miere, panglica alba

 

Nu se fac nunti:

In toate zilele de post de peste an, in 29 august si 14 septembrie, in timpul celor patru posturi mari, in zilele Praznicelor Imparatesti si in ajunul acestora, in Saptamana Luminata (prima dupa Pasti), de la Craciun pana la Boboteaza.